Menu

About

Wie zijn wij nou eigenlijk?

Laten we beginnen met de feitjes.. Sander (28) & Emma (26), ruim negen jaar samen, gevestigd in Leeuwarden en een gemeenschappelijke interesse op het gebied van bier, liefde voor honden, eten en last but definitely not least, vintage en designmeubels en accessoires.

Onze achtergronden complementeren elkaar en ruime tijd geleden besloten we onze krachten te bundelen, de Splendeur was geboren. Sander, meester in het beheersen van programmeertalen, held in het oplossen van problemen en de kalmte hemzelf. Emma, creativiteit is er met de paplepel ingegoten, alles moet altijd anders, interieur/architectuur en fotografie is leven.

Sander SchadenbergEmma van Schuppen

Wat de piep betekent de Splendeur?

Voor de mensen onder ons die geen zin, tijd of behoefte hebben om het te googelen, geen nood! We leggen het even haarfijn voor je uit. De Splendeur is van oorsprong een Frans woord (dus denk er een mooi Frans accentje bij) en heeft meerdere betekenissen. Het betekent onder andere; glans, schittering, pracht, in volle glorie, iets prachtigs en een bijzonder mooi exemplaar. Laat dat nou net onze gedachtegang zijn wanneer we ons onderdompelen in de pracht en praal wat de vintage en design sector ons hedendaags te bieden heeft.

 

Waarom zijn we dit begonnen?

Omdat we het leuk vinden, dus waarom niet? Naast ons enthousiasme en onze ambities hebben we bewondering voor de winkeleigenaren met een fysieke winkel in deze sector, met name in dit digitale tijdperk. De Splendeur dient als verbindende factor tussen consument en winkelier. Zo stimuleren en vergroten we het aantal winkelbezoeken met als uiteindelijke doel de fysieke winkels in deze sector te behouden. Winkelen is toch veel leuker in een winkel waar je gesprekken kan voeren over designgeschiedenis en de motivatie van een winkelier, soms zelfs onder het genot van een kopje thee of bakje koffie. Waar je na drie rondjes in de winkel nog steeds nieuwe dingen ziet en maar niet uitgekeken raakt. Waar je op slag verliefd kan worden op een meubel door de houtsoort, kleur, details of alleen al het gevoel van je vingers over het gladde fineer of wanneer je je in de lekkerste designfauteuil ooit laat zakken. Dat gevoel willen we toch niet kwijt?