Menu
Terug naar overzicht
blog - 7 maart 2020

Binnenkijken bij de Splendeur

Binnenkijken.. Bij ons! Na alle winkel bezoekjes en al die mooie aankopen van het afgelopen jaar vonden we het nu wel de hoogste tijd om een stukje interieur met jullie te delen.

In 2017 hebben we deze fijne jaren 30 woning gekocht in het mooie Leeuwarden en helemaal gestript. Zo ver gestript dat we eigenlijk alleen nog wat muren over hadden. Want tsja, als je eenmaal begint kan je het maar beter meteen helemaal goed doen! Klaar zijn we nog lang niet, we nemen onze tijd. We laten zien wat wel af is, de woonkamer. Welkom!

Binnenkijken bij de Splendeur 13Binnenkijken bij de Splendeur 1

We vinden het belangrijk dat een woonkamer een fijne ruimte is waar in geleefd mag worden. Woonkamer, geen toonkamer. Meubels zijn en blijven gebruiksvoorwerpen en natuurlijk is het kicken als een vintage stuk in uitmuntende staat is, maar bij de meeste objecten vinden we het juist mooi als je kan zien dat het gebruikt is. Comfortabel wonen en leven en omringd worden door pracht en praal, win-winsituatie wat ons betreft.

Binnenkijken bij de Splendeur 10

De lambrisering hebben we met (schoon)vader op maat gemaakt en we hebben bewust gekozen voor een strakke en rustige basis. Zo hebben we genoeg ‘’speelruimte’’ met de meubels en accessoires. Alles is met zorg en aandacht uitgekozen, vooral met het idee dat het juist niet bij elkaar hoeft te passen. We gooien verschillende stijlen door elkaar, zoals de Castelli’s bij de teakhouten eettafel en de tweezits klassieker Coja (ontworpen door Sven Ellekaer) en het ‘‘je ziet hem niet maar staat er wel’’ tafeltje van Kartell.

Binnenkijken bij de Splendeur 7Binnenkijken bij de Splendeur 14

Favoriete meubelstuk Emma: Onze grootste aankoop ooit, het Pastoe dressoir in Japanse stijl. Ik viel er als een blok voor.. De eenvoud, kwaliteit en design, veeg mij maar op.

Favoriete meubelstuk Sander: De Artifort stoel. Hier eet ik s’ochtends mijn ontbijt. Hij is rete comfortabel en staat op een fijne plek in de woonkamer.

Binnenkijken bij de Splendeur 8

Favoriete meubelstuk Cooper: Bank. Onze Houdini weet zelf deuren open te krijgen en is daarom ook vaak op de bank te vinden als we er niet zijn. Hoe we dat weten? We hebben regelmatig een voorverwarmd zitkussen bij thuiskomst.

Onze spullen schaffen we voornamelijk aan in winkels. Vintagewinkels maar ook kringlopen en op beurzen en markten.

Binnenkijken bij de Splendeur 9Binnenkijken bij de Splendeur 4

Eettafel en BMF kandelaars
Brussels Design Market

Pastoe dressoir
Rik & Ambra, VAN ONS

Poef, mushroom lampje, stenen bijzettafel & Kartell tafeltje
David en Liesel, Bij de Tijd

Kunst ‘Oefening van het oog’, Loek Grootjans
Gea, Holder Interiors

Wandlampje
Joke, Sprinkel + Hop

Miniatuur Atomium
Bob, OKER Vintage Interior

Bloempot
Colinda & Remco, Misceaup