Menu
Terug naar overzicht
blog - 7 maart 2019

Oh Brussel..

Sinds twee jaar maken wij er de heerlijke gewoonte van om twee keer per jaar Brussel te bezoeken. De wereld van tongstrelende wafels, op straat legaal een biertje opentrekken (want ja dat mag daar, huh wat tell me more!?) en om jullie echt helemaal gek te maken natuurlijk de wereld van vintage en, niet geheel onbelangrijk, Brussels Design Market.

Wij gaan ook naar Brussel om te verdwalen. In de stad, de markten, het eten en in de vintage winkels. Wanneer je opgaat in de Brusselse massa en je jezelf dus lekker laat verdwalen kom je soms de tofste dingen tegen. Brussel heeft namelijk veel te bieden, en dan bedoelen we voornamelijk buiten de toeristische attracties om. Zo bezoeken we op zaterdag altijd de antiekmarkt bij de grote Zavel en de gigantische rommelmarkt op het Vossenplein middenin de Marollen. We ontbijten in een bagelbar vlakbij het Louizaplein, halen de lekkerste gevulde pitabroodje’s bij Le Perroquet en raar maar waar, de beste pizza’s vind je in Brussel. Nu zijn jullie er dus ook achter dat naast vintage meubels lekker eten voor ons ook erg belangrijk is!

Na twee dagen verdwalen in Brussel komen we weer in het bekende wanneer we naar Brussels Design Market gaan. Een markt met een grote verscheidenheid aan vintage. Van high end Italiaanse design stukken tot de altijd bekende designklassiekers. Er is zelfs een groot gedeelte vintage kleding voor de liefhebber. Voor ieder wat wils! Voor ons dus zeker gezien de aankopen die we er ieder jaar daar doen. Zo hebben we tijdens de laatste editie onze eettafel gekocht. We vielen als een blok voor het ding en na een stevige onderhandeling (knipoog hier en grapje daar) hadden we een deal.

de-splendeur-Brussel-03de-splendeur-Brussel-02

Bij deze tafel vielen we vooral voor de fijnheid. De taps toelopende poten en het uitschuifbare blad wat een dunne rand heeft en dikker wordt naar het midden toe. De kleur vonden we ook erg prettig om naar te kijken en zou mooi staan bij de, inmiddels o zo bekende, Möller stoelen. En toen het vervoer, maar dat is een verhaal voor een andere keer!

de-splendeur-Brussel-08de-splendeur-Brussel-09
de-splendeur-Brussel-10

Ben jij er 23 en 24 Maart ook bij? We gaan er nu natuurlijk vanuit dat we alle twijfels al hebben weggenomen toen we de ‘tongstrelende wafels’ in de strijd gooiden! Nog steeds twijfels? Check dan zeker even de lijst van deelnemers op de website van Brussels Design Market. Hier staat onder andere ‘Van OnS’ uit Amsterdam ook tussen. Deze winkel is ook te vinden op de Splendeur en hebben we laatst bezocht en uitgebreid verslag over uitgebracht op onze Instagram @de_splendeur!

Voor wie gaat, have fun! Voor wie niet gaat, foei, wees er de volgend editie zeker bij!