Menu
Terug naar overzicht
blog - 7 maart 2019

Onze favoriete designklassieker

Onze favoriete designklassieker? We hebben er veel maar nog steeds op nummer één de ontwerpen van Niels Otto Møller. Nu kunnen we jullie wel wat feitjes of de biografie van de beste man voorschotelen maar de reden waarom we deze blogs schrijven is om jullie mee te nemen in onze visie op bepaalde ontwerpen/ontwerpers.

Wat wij weten is dat heer Møller van Deense komaf is en dit ook te zien is in zijn ontwerpen. Organische vormen, massief hout en de verfijning die over het algemeen in de Deense pracht en praal is terug te zien, vind je ook terug in zijn ontwerpen. Wat wij zo enorm kunnen bewonderen zijn de ronde vormen die enorm in contrast staan met de scherpe lijnen. De vormen spelen met de nerven van het hout wat zorgt voor een spanning en elegantie wat de meubels tijdloos maakt.

#75

Onze favoriet is de welbekende stoel: model 75 van teak met papercord zitting. De natuurlijke materialen complementeren elkaar, het teak steekt af tegen het lichtere papercord en een mooi detail zijn de taps toelopende poten. Kortom, een streling voor het oog! Momenteel hebben we er drie in ons bezit en vormen de basis van ons interieur. Het wisselen van interieurstukken is leuk en dit doen we regelmatig maar sommige stukken zijn blijvertjes, zo ook de #75.

Moller 75 - de-SplendeurMoller 75 - de-Splendeur

#56

Afgelopen jaar is er een mooie toevoeging bij onze Møller ‘’collectie’’ gekomen. Namelijk model 56. Deze stoel is in de basis hetzelfde als de #75 maar dan met armleuningen. Dit maakt de stoel in omvang groter en verdient bij ons dan ook een prominente plek aan het hoofd van de tafel! Deze stoel hebben we als opknapper gekocht en opnieuw laten bekleden met papercord. Gelukkig zijn er nog stoffeerders die dit doen, het schijnt een pittige klus te zijn en erg arbeidsintensief. Laten we deze mensen dus koesteren! Zij maken het mogelijk voor ons om nog jarenlang van deze prachtige meubelstukken te kunnen genieten.

Moller 56 - de-Splendeur

Creatief combineren

Nu zijn wij echt wel grote liefhebbers van meubelstukken in originele staat maar doorbreken wel het taboe van matchy setjes. Wij zijn ons er namelijk erg goed van bewust dat er eettafels zijn die passen bij de stoelen, maar wij hebben toch (onbewust, dat dan weer wel) onze hakken in het zand gezet en een andere eettafel bij de stoelen uitgekozen. Eentje die ook de verfijnde taps toelopende poten heeft en ronde vormen combineert met strakke lijnen. Een kwestie van creatief combineren, wat bij elkaar hoort betekent niet altijd dat het bij elkaar moet!

de-splendeur-Brussel-04de-splendeur-Brussel-05