Menu
Terug naar overzicht
blog - 28 maart 2019

Splendid Brussel

De eerste keer Brussel 2019 is weer achter de rug, dit gaat altijd sneller dan wij zouden willen.. Een weekend lijkt bijna te kort als je kijkt naar wat er allemaal te beleven valt. Wat ons opviel deze keer? We weten eigenlijk nog steeds niet welke taal er wordt gesproken in Brussel. Een creatieve combinatie van Frans, Engels en Vlaams. Die Vlaamsche menschen weten nog steeds een erg goede Napolitaanse pizza voor te schotelen en de lekkere biertjes zijn ook te vinden in de lokale Irish Pub. Brussel, van alle markten thuis, een internationale bij elkaar geraapte parel en je hoeft er maar één grens voor over te steken!

Natuurlijk kunnen we uren doorgaan over wat we hebben gegeten en gedronken maar het draait natuurlijk om vintage, design, winkels en Brussels Design Market. Dit was voor ons de eerste keer dat we door de ogen van de Splendeur de bedrijvigheid hebben bekeken. En één ding is zeker, naast een lekkere mix van culturen, blinkt Brussel ook uit in het verzamelen van vintage en design. Onze zaterdag begon met een bezoekje aan de Antiekmarkt op de Grote Zavel, hier is voornamelijk antiek te vinden, de naam verklapt het al, en zo hier en daar wat design. Leuk om mee te pikken maar niet echt ons ding, de Grote Zavel en het park aan de Kleine Zavel is wel een karakteristiek stukje Brussel.

grote-zavel-brussel-de-splendeur-2grote-zavel-brussel-de-splendeur

De Marollen

Vanaf de Grote Zavel lopen we vaak richting Le Perroquet, een tentje gespecialiseerd in goed gevulde pita broodjes, jammie (oke nu houden we echt op over eten). Van daaruit rollen we de Marollen in, de oudste volksbuurt van Brussel. Een erg interessante wijk voor ons gezien de Blaesstraat. Dit is een straat vol met winkels met de mooiste vintage en design items. Pas op, bezoeken op eigen risico, grote kans op een vintage overload! Op het Vossenplein in de Marollen is er ook dagelijks de welbekende Vlooienmarkt te vinden. Naast dat er wel leuke spulletjes tussen zitten ook een attractie om te zien en beleven.

blaesstraat-brussel-de-splendeur-01blaesstraat-brussel-de-splendeur-02

Brussels Design Market

De reden dat wij er altijd voor hebben gekozen om op zondag naar Brussels Design Market te gaan is dat we dus de zaterdag volop kunnen benutten om Brussel stad te ontdekken. Leuke bijkomstigheid is het gratis toegangskaartje die ze voor de zondag beschikbaar stellen. Hier maken duidelijk meer mensen gebruik van gezien het hoge bezoekersaantal op de zondag. Ach, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

brussels-design-market-maart-2019-de-splendeur-01brussels-design-market-maart-2019-de-splendeur-02

Wat wij belangrijk vinden bij het bezoeken van zo’n markt is een breed aanbod. Natuurlijk wil je beschikking hebben over een aanbod wat je kan betalen maar let’s be honest, het kwijlen bij de (voor ons) onbetaalbare dingen hoort er ook bij. De bijzonderheid van objecten, de kennis en de kick wanneer je met een meubelstuk of accessoire de markt afloopt is allesomvattend. Helaas voor ons zat er dit jaar geen aankoop tussen. We blame it on the vintage overload. Volgende keer beter! Dit betekent natuurlijk niet dat we er minder van hebben genoten 😉 Zo zijn we dan ook wel weer.

brussels-design-market-maart-2019-de-splendeur-03

Gemist?

Ben je nu helemaal verleid om naar Brussel te gaan? No worries, Brussels Design Market vindt namelijk twee keer per jaar plaats! De volgende editie is op 28 & 29 September.