Menu
Terug naar overzicht

Ojdå Alkmaar

DSC_0035
DSC_0041
DSC_0033
DSC_0031
DSC_0029
DSC_0027 (1)
Locatie

Breedstraat 29
1811HE Alkmaar
Route

Online aanbod WebshopInstagram
Openingstijden
maandag
gesloten
dinsdag
-
woensdag
-
donderdag
-
vrijdag
-
zaterdag
-
zondag
gesloten

Ojdå, een woonwinkel in Alkmaar en webshop, is een plek waar je een fijne combinatie vindt van vintage en nieuw design. Het assortiment bestaat onder andere uit vintage woonartikelen, sieraden, nieuwe woonaccessoires en (vintage) meubels.

Ojdå is opgericht door moeder en dochter Maaike Bouman en Lotte Souwer.  Maaike en Lotte delen de passie voor interieur en mooie spullen. Nu kunnen zij dit met een groter publiek delen in hun winkel.

In de winkel zijn naast (vintage) woonaccessoires ook handgemaakte kussens en dekens te koop. Deze zijn gemaakt door Maaike, die zich bezig houdt met textiele vormgeving. Daarnaast zijn er schilderijen en tekeningen te koop van Lotte, die de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving heeft gevolgd.

De naam

Ojdå betekent oeps in het Zweeds, en de winkel heeft deze naam, omdat er allemaal spullen te vinden zijn die je zo “per ongeluk” meeneemt. Voor je het weet heb je iets gekocht! Omdat de oprichtsters, Maaike en Lotte, erg fan zijn van Zweden en Zweeds design, is er voor een Zweedse naam gekozen.

De Vintage route Alkmaar

Ojdå maakt ook deel uit van de Vintage route Alkmaar. Deze route is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties, VVV Alkmaar of via Vintage route Alkmaar. Ga je binnenkort een dagje shoppen? Gooi het dan eens over een andere boeg en laat de winkelketens links liggen en ga voor vintage! In Alkmaar vind je steeds meer leuke en unieke winkels van gepassioneerde ondernemers die nieuw leven blazen in gebruikte spullen. Alkmaar is helemaal upcoming en doet niet onder ten opzichte van Amsterdam of Haarlem. Alkmaar heeft vele mooie oude gebouwen en kerken, hippe tentjes en knusse straatjes. Als je zoekt naar industrieel, brocante, curiosa, retro, design of antiek, dan kan je in Alkmaar je hart ophalen. Vintage route Alkmaar zet de leukste vintage winkels voor je op een rijtje.